Bents Drive, Sheffield

Rear extension + Internal reconfiguration

The client wished to create a rear extension which spanned the width of the entire ground floor. This would effectively double the size of the living room, and create a play room for their children. As they liked to entertain it was important to create a separate space for the children with good acoustic separation but good passive supervision as well. The extension was designed in a contemporary style using a minimalist approach with the use of render, a flat roof and large bifold doors from the living room and the play space offering gorgeous views of the large garden. All the internal spaces on the ground floor could be opened up through the bi-fold doors that connect them.

The client also wished to create a draught lobby outside the existing footprint of the house,