School Road, Sheffield

Rear extension 

Our clients wished to construct a single storey rear extension to their mid-terrace property in Crookes. The new extension consists of a larger kitchen with a breakfast bar and dining space with views out onto the garden. The existing kitchen was converted into a WC and utility space accessed of the hallway. 

The 3D model was used to illustrate various roof forms assisting the client in visualising the internal spatial qualities the different roofs provided. The extension was designed to reflect the materials of the existing property thereby blending seamlessly with it.

 

The project presented an interesting challenge in terms of access from the rear deck of the patio to the external ground level which had a significant level difference. Through modelling and discussions with the planners a solution was found which was to the benefit of the client and acceptable to the council.

 

Client Testimonial

MAAD Studio has been fantastic to work with.They have got the designs for our house extension sorted quickly and have listened well to what we wanted.

Moi replied really quickly and been very accessible when we’ve had concerns or questions. We’re really excited to get it built!  Thanks Moi!