Grove Road, Sheffield

Rear extension + Internal reconfiguration

Due to changing needs of the family, our client wished to alter the ground floor plan of their detached house and extended the ground floor at the rear of the property. We investigated a few design options with our clients to find the optimum solution for their needs. The ground floor internal reconfiguration included, converting the street facing dining room into a utility room facing the kitchen, and a study which was street facing. The existing living room was made into a smaller entertainment room, the remaining space was incorporated into the extension which formed a large open plan living/kitchen/dining space with great views of the garden. 

The large glazed sliding doors opening onto the garden and the rooflights above the open space brings in ample light and create a sense of calm